Een pony huren

Een eigen pony, wie droomt daar nou niet van? Uit ervaring weten we wat het opbouwen van een echte band met je paardenvriend of vriendin een kind kan opleveren. Lekker urenlang borstelen, knuffelen en natuurlijk paardrijden. Met een huurpony of paard kan dat!

Hoe werk het?

Een pony huur je per maand voor tenminste 6 maanden achtereen. Je mag dan 2 keer per week vrij rijden, je hebt ook 1 keer per week les EN daarnaast ga je lekker aan de slag met grondwerk om samen een mooie band op te bouwen. Natuurlijk hoort een klein klusje ook bij het hebben van een eigen huurpony. Jouw pony wil natuurlijk ook erg graag worden geborsteld en geknuffeld dus daar neem je de tijd voor.

Hebben jullie geen klik met elkaar dan bespreken we de mogelijkheid om te wisselen met een andere pony. Toch vinden we het belangrijk om ook kinderen mee te geven dat doorzetten er bij hoort. Tijdens de lessen helpen we jullie natuurlijk goed op weg.

Als je een keertje niet kan komen of je gaat met vakantie? Geen probleem wij verzorgen je pony liefdevol.

Pony helemaal alleen voor mij?

Onze huurpony’s zijn heel ervaren en werken daarom graag iets vaker dan 3 uurtjes per week. Daarom word je huurpony ook ingezet om andere kinderen te leren rijden maar wordt slechts 1x verhuurd! Je zal dus merken dat jullie een echte band opbouwen samen.

Welke pony’s zijn beschikbaar?

Wij hebben op dit moment 9 pony’s en paarden die geschikt zijn om te huren. Samen kijken we naar de beste match voor jou. Veiligheid en natuurlijk de juiste klik bepalen we samen met jou en je ouders.

Kosten

De kosten voor het huren van een pony bedragen 200 euro per maand. Dat is inclusief:

  • 2x per week vrij rijden en iedere week les
  • Onbeperkt grondwerk ( zodra je weet hoe dat moet)
  • Stalling en voer
  • Kosten voor hoefsmid en dierenarts
  • Coaching en hulp bij de verzorging

Wil je samen met een vriend of vriendin een pony huren en de kosten delen? Dat kan ook. Je hebt dan om de week les en maakt zelf samen afspraken over de verzorging. Wij gaan niet twee partijen samen brengen die elkaar niet kennen, ervaring leert dat dit ten koste gaat van de dynamiek. Je verzorgpony heb je dus samen met iemand die je al kent als dit je wens is. Wij splitsen ook geen facturen dus belangrijk is om te weten dat we maar 1 factuur sturen naar de hoofdhuurder.

Het is niet mogelijk om een pony te huren zonder dat je les hebt.

Je mag natuurlijk wel altijd een vriendin meenemen maar voor de veiligheid is het niet mogelijk om deze te laten paardrijden ( tenzij deze les heeft bij Marjan)