Marjan Groefsema

Even voorstellen


Marjan Groefsema, geboren in 1976 en ben mijn hele leven al bij pony’s en paarden. In de omgang heb ik vanuit mijn jeugd altijd mijn intuïtie gevolgd. Hiermee heb ik goede resultaten in het contact met paarden. Dit geldt ook voor het contact tussen mensen en paarden en de manier waarop ik lesgeef.

Vanaf 2000 geef ik les aan kijaniekvoorstelmjanwebnderen en volwassenen met mijn eigen pony’s en paarden, die ik zelf heb opgeleid. Ik heb 10 jaar op maneges gewerkt om kinderlessen te geven in groepen en individuele lessen.

Ook begeleid ik sinds 2003 autistische kinderen, kinderen met een motorische achterstand en verstandelijk gehandicapten met het omgaan met pony’s, verzorgen en rijden. Ook werk ik met jeugddelinquenten met mijn pony’s. Begin 2007 heb ik besloten dat ik alleen nog in mijn eigen school wil werken op de wijze die bij mijn manier van omgaan met paarden past.

dsc_0471-2
Door de jaren heen heb ik vele zogenaamde Natural Horsemanship
methoden bestudeerd en uitgeprobeerd. Dat wat aansluit bij mijn eigen ervaringen en intuïtie neem ik mee, wat niet werkt, laat ik liggen.
Verder neem ik regelmatig les van Charmaine van den Berg, holistisch instructrice in intuïtief paardrijden en klassieke dressuur. Dit doe ik vooral met mijn paarden Jikke en Anja.

 


CV

2002      ORUN dressuurinstructrice

2004      Specialisatie in o.a. natuurlijk & pedagogisch paardrijden, natuurlijk bekappen en hoefverzorging

2007      Level 1 Equine Touch – Tjechië

2008      Klaus Fedrinand Hempfing – lunging support – Denemarken

2013      Level 1 Instructor Centered Ridingcropped-DSC_0796.jpg

2014      Connected Riding – Zwitserland

2014      Klassieke dressuur – Portugal