Jikke

 

 


Ze is mooi, stil en wacht op je zonder touw.
Kent veel dressuur maar veranderingen wil ze niet zo gauw.

Ze kan prachtig lopen, soepel en elegant.
Maar soms ook stug en sloom, dat heb jezelf in de hand.18-5-2012-238Ik ging mee voor aankoopbegeleiding met iemand die een paard wilde kopen bij een man die een paar koppeltjes paarden had staan. Jikke stond daar in de wei, en – dit was me nog nooit eerder overkomen – ik was op slag verliefd op haar.

Ze zat in een groepje paarden dat deze man in 1x had gekocht en er was gezegd dat Jikke betuigd was. Hij wist iemand die een fijne betuigde ruin zocht, dus hij dacht dat hij haar (ja… foutje…) mooi snel aan diegene kwijt zou kunnen. Bij het oppoetsen voor de bezichtiging wees iemand hem er op dat dit toch echt een merrie was… Hij balen! Nu kon hij haar dus niet verkopen.18-5-2012 242

 

Maar voor mij was het mooi, want Jikke was mijn paard en ik heb haar meteen meegenomen (formeel nog op proef). Ze was nog niet zadelmak en ik wilde er eigenlijk wel een paar keer op gereden hebben om te zien of het echt goed zat. Er kwam van alles tussen met als gevolg dat ik er maar twee keer op heb gezeten voor ik haar echt kocht. Maar het voelde meteen helemaal goed, dus ik wist toch zeker dat ze mocht blijven”.